28 d’agost del 2015

ALS CORRUPTES ELS INTERESSA LA INDEPENDÈNCIA

No és un argument en contra de la independència. És només una reflexió en veu alta. Molt alta. Els corruptes són independentistes (per interés). No m'entengueu malament: no vol dir que els independentistes siguin corruptes, que jo tinc molts amics independentistes i tots honestos (si no no serien amics meus) i jo mateix soc mig independentista.
Jo em pregunto per què hi ha tanta gent corrupte o presumptament corrupte, sobretot a Convergència, que ara està a favor de la independència. En Pujol, per exemple,  que va ser nomenat en 1986 "Español del año" per diari ABC.

Jo he trobat una resposta:

En el cas de Catalunya arribi a ser un estat independent d'Espanya s'haurà de dotar dels elements legislatius necessaris, i en particular d'un codi penal propi. Aquest codi penal serà redactat i aprovat pel futur Parlament de Catalunya, com totes les lleis.

Com a conseqüència immediata, no es podrà jutjar cap delicte comés anteriorment a l'aprovació de la llei, allò que en dret es coneix com irretroactivitat penal, és a dir, que no es pot aplicar a un delicte una norma que no estava vigent en el moment en que es va cometre excepte si és favorable a l'imputat.

Resultado de imagen de felix millet
Està clar. Davant d'una possible declaració d'independència la nova justícia catalana no podria jutjar amb les seves lleis els delictes comesos anteriorment o sigui que, molt probablement quedarien sense càstig.

Vet aquí.